Parit tokotreenit

 Ihan alkuun päivitys rally-tokokoerintamalta. Jippi kävi lauantaina 18.11. Forssassa rally-tokokokeessa korkaten AVO-luokan. Hallin odotustila oli pieni ja Jippi oli hieman levottoman oloinen, kun oli paljon hälinää ja vieraita koiria oli ihan vieressä. Tehtiin pientä lämppää ja siinä Jippi keskittyi hurjan hyvin hälinästä huolimatta. Myös radalla Jippi oli oikein kivan tuntuinen.

Rata sisälsi paljon käännöksiä ja asennon muutoksia. Lisäksi myös houkutuksen, jonka osalta tajusin kisapaikalle, ettei olekaan sellaista tullut ikinä Jipin kanssa treenattua :D Onhan se toki häiriötreenejä tehnyt tokossa, muttei ikinä noita varsinaisia houkutuksia. Nyt houkutuksina olivat tuoksukynttilä ja purkki, jossa oli lihapullia. Jippi kuitenkin suoritutui radasta todella hienosti - houkutuksesta viis - ja olin radan jälkein oikein tyytyväinen sen tekemiseen. Kauheasti korjattavaa en itsekään radalta löytänyt eli kontakti säilyi, asennot oli suoria ja tehtävät tuli suoritettua niin kuin pitikin. Tuloksena olikin sitten 100 pistettä ja sillä 1.sija :) Pisteet ja sijoitus toki otettiin mielellämme vastaan (varsinkin, kun sijoituksen myötä saimme valita hienon koiranpedin kotiin vietäväksi!), mutta kyllä taas kaikista isoin juttu oli se, että Jippi teki hyvällä fiiliksellä töitä kehässä ja keskittyi hienosti. Testattiin myös etäpalkkaa eli olin yhtä koiraa ennen meitä jättänyt odottelualueelle lelupalkan maahan niin, että Jippi näki sen jättämisen. Radan jälkeen kytkin Jipin ja seurautin sen ulos kehästä "yhdessä" -käskyllä. Lelun kohdalla vapautin Jipin "jes"-käskyllä ja se selvästi muisti, mihin lelu oli jätetty, sillä se hyökkäsi leluun kiinni salamana. Tämä voisikin olla Jipille varsin toimiva koepalkka.

Tuli tämän koekokemuksen jälkeen sellainen olo, että eiköhän sinne tokokokeeseenkin kohta taas uskaltaisi mennä. Pitää siis heti alkuvuodelle katsella koepaikkaa.

Ja sitten niihin viime viikon tokotreenailuihin.

17.11.2017 Omatoimitoko
Paikka: Racinel-areena

Oltiin VKK:n tokon omatoimiryhmän ekoissa treeneissä. Jippi teki hyvän treenin, mutta tuli havaittua taas, että Racinel on tokoilua ajatellen treenipaikkana meille aika haastava. Viime talvena oli sama juttu, että havaitsin pientä levottomuutta tuolla tokoillessa. Treenit kyllä sujuu ihan hyvin, mutta esim. paikkikset on usein aavistuksen levottomat. Nytkin paikkiksen aikaan naapurikentillä treenattiin agilitya. Jippi oli kyllä ihan suhteellisen rauhassa, mutta valahti lonkalle paikkiksen kesken ja pää hieman kääntyili levottomasti.

Yksilötreeneissä tehtiin kaukoja niin, että laitoin riman takajalkojen eteen. Ollaan nyt parit treenit tehty näin ja tuntuu toimivan! Maahanmenot seisomasta on taas superhienoja ja seiso-istu -vaihtokin on alkanut näyttää paremmalta.

Tehtiin myös seuraamistreeniä. Ensin niin, että minulla oli lelupalkka oikeassa kädessä roikkumassa. Jippi teki tosi kivaa ja aktiivista seuruuta. Seuraavaki laitoin palkan taskuun ja seuruu jotenkin aavistuksen lässähti. Jippi jäi jumiin "kadonneeseen" palkkaan ja valui hieman turhan eteen ja oli levottomampi. Kokeiltiin sitten etäpalkkaa eli niin, että laitoin lelun kentän reunalle ja tein seuruuta niin, että lopuksi vapautin ja palkkasin sosiaalisella palkalla ja lelulle mentiin vasta, kun Jippi vastasi kunnolla sosiaaliseen palkkaan. Tätä palkkaustapaa täytyy nyt enemmän ottaa treeneihin käyttöön ja testata myös kokeessa. 

19.11.2017
Paikka: Sporttikoirahalli
I-HAH:n treenit, kouluttajana Minttu

Ensin ihan normipaikkis. 2 min makuu ohjaaja piilossa. Loppuun luoksetulo. Vein paikkisriviin taas temppujen kera. Jippi oli hyvällä asenteella ja täysin hiljaa! Ihan huippua, sillä toi Sporttis on ollut hallina haastava, kun sielläkin kuuluu naapurikentältä agilityääniä ja vielä kaikuen. Paikkis kaikkiaan tosi jees ja luoksari myös ihan jees. Vauhtia olisi voinut olla lisää, mutta kuitenkin ihan kelposuoritus!

Tehtiin treeneissä häiriötreenejä. Ensin seuraamista niin, että kaikki neljä koirakkoa teki yhtä aikaa ja neliömuodostelmassa. Olipahan muuten oikeasti ihan superhyvä seuruu Jipiltä! Skarppasi ihan hurjasti, kun olikin hässäkkää ympärillä. Kontakti ja paikka pysyivät hienosti.

Tehtiin luoksareita ja ruutua niin, että hallissa oli noin 5 metrin välein koira suorittamassa niin, että kaksi koiraa teki ruutuja ja niiden väleissä oli sitten luoksaria tekevät koirat. Jippi aloitti tekemällä luoksaria. Ekalla kerralla oikein jees suoritus. Tokalla ennakoi törkeästi eli lähti jo liikkurin käskyllä ja sitten naapurin antaessa koiralleen käskyn Jippi oikein kiihdytti luokse. Vielä kolmas toisto ja nyt tein tarkoituksella pienen viiveen käskyn antamiseen ja hienosti kuunteli vasta omaa käskyä tällä kertaa. Stoppikin toimi hyvin matkan varrelle siitä huolimatta, että naapuri kirmasi ohi ruutuun. Tämän jälkeen Jippi vaihto tekemään ruutua. Ekalla toistolla laitoin ruutuun targetin Jipin huomaamatta. Hienosti lähti ruutuun ja bongasin targetin eli saatiin hyvä vahvistus sille, että ruutuun pitää mennä, vaikka vieressä luoksarikoira juoksi päinvastaiseen suuntaan. Tokalla toistolla tehtiin ilman apuvälineitä ja Jippi teki hienon ruudun! Kolmannella laitoin taas targetin, jotta saatiin vielä vahvistus loppuun.

Seuraavaksi vuorossa oli jääviä eli neljä koiraa tekivät jääviä lomittain antaen aina eri käskyt keskilinjalla. Jippi kuunteli käskyt hyvin ja otti jokaisella toistolla oikeat asennot. Hyvä Jipsteri! Seuraaminen olisi saanut olla vähän nätimpää eli keuli näissä hieman (Jippi herkästi aavistukseen keulii jäävien seuraamisissa).

Tehtiin häiriökaukoja ja laitoin taas riman takajalkojen eteen. Vaihdot oli nättejä, mutta tällä kertaa Jippi ennakoi kyllä törkeästi. Ei kuunnellut naapurien käskyjä, mutta teki vaihtoja ihan ilman minkäänlaisia käskyjä :D Lisäksi esimerkiksi "hyvä" Jipin ollessa maassa sai sen sinkoamaan seisomaan, kun oli ilmeisesti riittävän lähellä sanaa "ylös" (onhan niissä molemmissa Y-kirjain!). Nässä täytyy siis muistaa palkkailla myös sitä asennossa pysymistä, eikä vain vaihtoja!

Lopuksi tehtiin vielä yhden koirakon kanssa noutoa häiriössä eli toinen teki luoksaria stopin kera vieressä ja toinen nouti kapulaa. Ei ongelmaa näissäkään. Loppuasennon nätistä pidosta jouduin huomauttamaan Jipille, mutta tämä ei liittynyt häiriöihin... Hyvin korjasi pito-otteen kylläkin, kun muistutti.

Olipas kivat treenit ja oli hienoa nähdä, miten hurjasti Jippi skarppasi, kun rutiineja rikottiin ja olikin haastetta. Oikeasti tosi hienolla asenteella teki hommia ja minun makuun oikein kivan näköistä tekemistä. 

Kommentit

Suositut tekstit