22.11.2017 Saijan treenit

Lägi-areena, kouluttajana Saija Mustonen

Ostin tuurauspaikan Saijan treeneihin. Rata tuntui juuri sopivalta tähän hetkeen, koska kaipasin sellaista hieman yksinkertaisempaa ratatreeniä, jossa voisi luukuttaa menemään :) Tekee hyvää välillä kasvattaa koiran (ja ohjaajankin) itsetuntoa vähän helpommalla tekemisellä!

Ratapiirros ilmestyy tähän myöhemmin.

Jäätiin treenamaan radalla ensimmäisen A:n jälkeistä hyppyä. Tein siis A:lle päällejuoksun ja tarkoitus oli tehdä sylivekki hypylle. Olen tottunut tekemään sylivekin ihan lähellä siivekettä ja nyt kun sinne ei ehtinyt, niin en oikein osannut tehdä minkäänlaista ohjausta. Päädyin viskaamaan Jipin vahingossa hypyllä väärään suuntaan (luki siis ohjauksen takaaleikkauksena), mikä on mulla todella yleinen virhe tuollaisissa kohdissa. Niinpä jäätiin hetkeksi hiomaan tuota kohtaa ja opin miten sylivekin (tai jonkun sen tapaisen) voikin tehdä kauempana esteestä! Videolla olen melko lähellä, mutta välillä ohjasin kauempaakin ja silti Jippi kokosi ja kääntyi hienosti. Olennaista oli, että otan koiran puoleisen jalan (tuossa vasemman jalan) ns. tukijalaksi eli askel otetaan siivekkeen edessä. Meillä toimi hyvin, kun ohjaus tapahtui molemmilla käsillä ja niin, että kädet pysyi alhaalla. Nyt pitää muistaa uskaltaa käyttää tuota ohjausta radallakin!!

Videolla on treenien vika veto ja selvästi jo vähän tassu painaa, mutta ihan jees kuitenkin: https://youtu.be/DJ_ty4ix9Jc


Kommentit

Suositut tekstit