13.11.2017 Omatoimitokoa (ruutu, ohjattu, kaukot, paikkis)

Paikka: I-HAH:n kenttä Kivikossa
Treeniseurana Minttu ja Sikka.

Aloitettiin ruudulla. Eka toisto tarkoituksella ilman apuvälineitä. Jipin oli vaikea bongata ruutua, kun kentällä oli melko hämärää, mutta bongattuaan päätyi kyllä ruutuun. Vähän jäi eteen, mutta vielä silloinkaan ei oikein kunnolla hahmottanut mihin olisi pitänyt päätyä. Pyysin korjaamaan ja oikea paikka löytyi, joten kehuin isosti ja kutsuin luokse. Tokalla toistolla todella hieno ruutu - upposi hyvin ruutuun ja meni vauhdilla. Seuraavalla toistolla jätin ruudun takaosaan lelun. Hyvällä draivilla eteni taas, vaikkei nähnyt lelun jättämistä ja bongasi lelun vasta ruudussa ollessaan.

Seuraavaksi pari toistoa ohjattua noutoa ja tarkoituksella niin, että ruutu oli kapuloiden takana vajaan 10 m päässä. Ruutu ei tuottanut ongelmaa eli Jippi keskittyi ohjattuun hyvin ja nouti molemmilla toistoilla oikeat kapulat (kerran kumpikin suunta). Kapulannosto oli hyvä, samoin pito noudon aikana, mutta meinasi taas suu vähän käydä perusasennossa. Tässä sitten muistutin kunnollisesta pidosta "pidä"-käskyllä ja kehuin hyvästä otteesta. Hyvin skarppasi otteen kanssa muistutuksesta.

Tämän jälkeen vielä yksi ruutu ja tällä kertaa niin, että jätin ohjatun kapulat paikoilleen eli Jipin piti juosta ruutuun kapuloiden välistä. Ei tuottanut tämäkään ongelmaa eli hyvällä vauhdilla juoksi ruutuun ja upposi oikeaan kohtaan. Super-Jippi!

TAUKO

Tuon jälkeen Jippi teki kaukoja. Pari pientä tassun liikautusta tuli sieso-maahan -vaihdoissa, mutta muuten olivat aika puhtaita. Seiso-istu -vaihtoon keskityttiin enemmänkin ja voi että se osaa olla vaikea. Tekniikkatreeninä tehtynä Jippi teki taas oikein nättejä siirtymiä eli tiedossa on, että fyysisesti se siihen kykenisi. Mutta jotenkin se ei vaan ole älynnyt sitä liikerataa riittävällä tasolla, sillä vähänkään kauempaa ohjattuna takajalat liikkuu. Se tekee todella mielellään pienen hypähdyksen eteenpäin takajaloillaa, jonka jälkeen kyllä korjaa jalat takasin taakse. Eli tiedostaa, missä takajalkojen pitäisi olla, muttei osaa sitä liikerataa suorittaa puhtaasti. Täytyisi nyt siis jollain keinolla saada sille kunnolla lihasmuistiin se oikea liikerata. Käyttöön siis jokin hyväksi osoittautuva apuväline (kengät esim. toimi tässä hyvin, mutta olin laiska tekemään kenkäkaukoja...) ja tehdä apuvälineen avulla seuraavat X treenikertaa noita vaihtoja, jotta jäisi selkäytimeen...

Lopuksi tehtiin kimpassa paikkis. Tehtiin ensin paikkaistuminen, jossa kestoa oli varmaan lähemmäs 4 min. Hienosti ja rauhallisesti istuivat molemmat tytöt. Jippi oli jätössä ihan aavistuksen levoton ja tajusin jälkikäteen, etten valmistellut sitä paikkikseen niin kuin muuten nyt olen valmistellut. Tehtiin siis vielä erikseen parit jättötreenit eli vain niin, että tuotiin koirat riviin ja tehtiin käskytykset. Nyt toin Jipin tehden parit temput riviin tuodessa ja vielä rivissä yhden nenäkosketuksen kehuen samalla ja sanoen, että tehdään paikkis. Jippi oli kaikilla näillä kolmella kerralla täysin hiljaa ja hyvällä ilmeellä liikenteessä. Pitää muistaa siis pitää nämä rituaalit nyt toistaiseksi ainakin mukana kuvioissa!

Kommentit

Suositut tekstit