29.10.2017 I-HAH:n tokotuuraus

Paikka: Sporttikoirahalli
Kouluttaja: Sanna

PAIKKIS: Toin Jipin taas paikkiksen parin nenäkosketuksen ja yhden kiepin kera. Jippi oli tosi hyvässä moodissa nyt eli innostunut, muttei ylikierroksilla. Perusasennossa joutui odotella melko kauan, koska siinä vaiheessa keskusteltiin, että mitä paikkista kukin tekee, mutta yhtään ääntelyä tai minkäänlaista levottomuutta ei esiintynyt. Niin huippua!!! Tehtiin makuu. Ei reagoinut naapurin käskyyn, meni ripeästi omalla käskyllä maahan. Paikkis sujui rauhassa, joskin makuuasento ihan aavistuksen vino, koska mentiin piiloon koirien linjan takapuolelle, jolloin koirat vähän kenotti piiloa kohti. Huono piilovalinta siis, mutta muutoin paikkis oikein jees. Lopussa ei reagoinut naapurin sivu-käskyyn ja nousi omalla käskyllä innokkaasti (joskin niin innokkaasti, että takajalat vähän horjahti hypähtäessä paikoiltaan). Jippi sai superkehut paikkiksesta :)

RUUTU: Ekalla toistolla Jippi lähti liikkeelle jo sen verran tahmeasti, että osasin heti sanoa, ettei se tule päätymään riittävän syvälle ruutuun. Ja niinhän se jäikin ihan etunauhalle. Pyysin pois. Kouluttajalle mainitsin, että edelliset treenit päättyivät huonoon ruutusuoritukseen ja nyt en oikein ottanut selvää, johtuiko tuo ekan toiston epäonnistuminen siitä vai esim. siitä, että ruutu oli lähellä seinää ja Jippin kenties ennakoi siksi pysähtymistä? Mutta tosiaan lähti jo matkaan vähän epäröivästi... Tokalla toistolla oli parempi. Oli ruudun keskiosassa ja eteni paremmalla draivilla, vaikkei vieläkään täydellinen. Tämän jälkeen tehtiin parit toistot vielä kosketusalustalla ja näillä taas oikein hyvä. Kovasti nyt tuo ruutusuoritus hakee uomaansa, mutta täytyy vain saada riittävästi onnistumisia paikkaamaan menneitä vähän epäreilusti toteutettuja treenejä, joista Jipin pää meni pyörälle. Täytyisi itse pyrkiä nyt siihen, että jos yksittäisiä epäonnistumisia tulee, niin ei yhtään hermostu niistä, vaan yksinkertaisesti vain tekee uusiksi ja tarvittaessa kosketusalusta-avun kera.

KAUKOT: Kerroin ongelmaksi sen, että takajalat ihan aavistuksen paikoillaan heilahtaa S-M-vaihdossa (tassut eivät siis liiku eteenpäin, vaan paikoillaan "tömäyttää" kevyesti). Sivusta katsoessa tämä ei kuulemma näyttänyt pahalta ja tosiaan tassut pysyivät paikoillaan, joten aika jees kuitenkin. S-I -vaihdossa kerroin ongelmaksi sen, että vaikka Jipillä on ajatus taaksepäin, niin se tekee herkästi ensin istumisen ja sen jälkeen vielä liikauttaa peppua taaksepäin korjatakseen vielä varmasti tassut oikealle paikalle. Tai tältä se itselleni näytti. Nyt kuitenkin sivusta katsottuna tassut eivät liikkuneet eteen eikä taakse, vaikka tosiaan vaihto onkin aina sellainen hieman töksähtävä ja kaksivaiheinen. Mutta loistavaa, jos ei ainakaan mitään valtaisaa siirtymää tapahdu suuntaan tai toiseen. Oli puhetta, että varmuutta vain lisää vaihtoihin, niin eiköhän siinäkin ala löytyä vakiintunut tapa suorittaa tuo ilman, että se on niin ikään kuin varmisteltu. Nyt Jippi joutuu selvästi vielä aika kovasti keskittymään vaihtoon, mutta ainakin ajatus on oikeaan suuntaan! Ei siis tuollekaan nyt lähdetä mitään radikaalia tekemään, vaikka hetken jo pohdin, pitäisikö taas yrittää etsiä uusi tapa kokeilla kaukojen hiomista.

Kommentit

Suositut tekstit