10.12.2017 Omatoimitokoa ja -agia

Paikka: I-HAH:n halli
Omatoimitreenit

Toko: 

Tehtiin ensin kisamainen palkaton muutaman liikkeen setti. Ensin ruutu. Jippi ampui ruutuun sen verran kovaa, että ohjaaja ei pysynyt perässä :D Stoppi tuli liian myöhään ja Jippi valui takalinjan päälle. Pyysin korjaamaan ja siitä kehut, jonka jälkeen uusittiin liike. Toka suoritus oikein jees (seis-käsky vähän turhankin painokas, kun ohjaaja varmisteli, ettei virhe toistuisi :)

Tokana jäävät, asentoina seiso ja istu. Perussiisti suoritus, mutta olipahan hyvä, että tuli kuvattua, koska seisomisessa tuli pientä tepastelua perään! Täytyy vahvistaa seisomista siis. Mutta muuten ihan jees ja istuminen oli hyvä. 

Kolmantena liikkeenä ohjattu nouto. Taustalla häiriönä ruutu. Normaalisti Jippi ei noudoissa ole ruutuhäiriöön mennyt, mutta nyt näytti lähetyksessä siltä, ettei ollenkaan tajunnut, että oli lähdössä noutamaan. Juoksi siis ruutuun ja sieltä sitten tajusi suunnan ja nouti kapulan. Tämä kaikki yhdellä käskyllä, joten kehuin isosti, kun päätteli kuitenkin omatoimisesti oikein :) Toka toisto siisti. Palautuksessa annoin avun, kun on työn alla nyt ne palautuksen pito-otteet. 

Neljäntenä liikkeenä kaukot, jotka oli mun mielestä tämän hetken tason mukaiset. Seiso-istu -vaihdossa pientä siirtymää, mutta ajatus oli oikeaan suuntaan. 

Lopuksi seuruu, joka oli vaikea toteuttaa ahtaasta tilasta johtuen. Seuraamisessa tuli pientä mutinaa peruutuksessa ja peruutus muutenkin aukesi. Jipille on nyt peruutukset olleet tosi haastavia jostain syystä ja ääni linkittyy suoraan siihen, että on kovin vaikea tehtävä. Tehtiin erikseen koemaisen setin jälkeen tota peruutusta käyttäen etupalkkaa ja oli ihan huippu hienoja peruutuksia. Piti kontaktin palkasta huolimatta ja lähti peruutukset oli tosi suoria! Täytyy tehdä kuurina noita etupalkan kanssa.
Mikä loistavinta, niin tässä palkattomassa setissä pysyi fiilis hurjan hyvänä! Tuli noita mokiakin joita paikattiin tekemällä joitain liikkeitä uusiksi, mutta siltikin pysyi hyvä vire ja Jippi vastasi innokkaasti sosiaaliseen palkkaan. 

Tehtiin lopuksi erikseen vielä tosiaan peruutusta, mutta myös luoksetulon stoppeja. Stopit oli hyviä ja luoksarit vauhdikkaita, mutta ongelmana näissä on nyt ollut se, että Jippi nousee tosi usein istumaan jätön jälkeen. Nyt videolta näin, että nousi aika pian jo jättämisen jälkeen eli huomautus tulee tosi myöhässä, jos korjaan, kun käännyn ympäri. Nyt tein siis näitä kännykkäkameran avulla eli katsoin kännykän näytöltä peiliasetuksin, että Jippi pysyy maassa. Pointti olisi, että huomautuksen saisi annettua heti, kun se nousee - jos nousee - eikä vasta sekunteja sen jälkeen. Nyt ei näillä kamerakerroilla yhtään mokaa tullut, mutta täytyy jatkossakin käyttää tota, ellei ole treenikaveria kyttäämässä Jipin tekemisiä :)


Agility:

Tehtiin tauon jälkeen pieni setti agia. Putki-keppierotteluja ihan sanallista keppikäskyä vahvistaen. Nämähän meille osoittautui alkuvuodesta Jennan treeneissä aika mahdottomiksi, mutta jotenkin on unohtunut niitä silti treenata :D Nyt otettiin näitä ensin ihan niin, ettei ollut esteitä alla ja lopulta sitten muiden esteiden kautta. Tosi hienosti erotteli käskyllä kepit ja putken! 

Lopuksi muutama takaakiertotreeni ja tuli taas huomattua, että kyllä se vaan hitsi vie edelleen on Jipille kaamea vaikeaa. Siivekkeen ympäri pyörivät takaakierrot ei tuota ongelmia, mutta loivat (valuvat) takaakierto-valssit sekä takaakierto-päällejuoksut on tosi vaikeita. Otetaan näihin nyt taas tehotreeniä.

Kommentit

Suositut tekstit